Hoppa till innehåll

Celine och jag

3 juni, 2010

Celine Dion väntar tvillingar efter flera ivf-behandlingar. Tänk att en världsstjärna och jag har så mycket gemensamt. Ivf. En 9-åring. Tvillingar. Det är ju fantastiskt och skänker lite välkommen glamour till min simpla svenssontillvaro. Hon och jag. Celine och jag. Det ska jag tänka på när jag styr bilen hem till förortslivet med makaroner och tummade häften med rikskuponger, att vi är faktiskt så gott som systrar, Celine och jag. Jag känner samhörighet med den här kvinnan fast vi aldrig träffats. Vi har badat i samma pöl, vi har stött och blött, hoppats och försökt. Rikedom och berömmelse spelar ingen roll i hoppasbarnbranschen. Längtan och känslan inför att vara utelämnad åt ivf är densamma, den sliter hjärtat i tusen bitar oavsett dollars på kontot. Celine har råd med fler försök än du och jag och hon fick säkerligen vip-behandling, varma tofflor och ett glas Bollinger till stesoliden vid äggplocket. Men större möjlighet att lyckas hade hon ändå inte. Vi är alla lika ödmjuka, lika hoppfulla, lika små inför ivf. Det är ett mirakel varje gång det lyckas.

Annonser

From → IVF, Tvillingar

3 kommentarer
 1. Jag gillar Céline.
  Och jag gillar Tomas Fogdö.

 2. Missetass permalink

  Ja nog fasen är man lika utlämnad och ödmjuk oavsett fattig som en kyrkråtta eller rik som ett troll. Jag är så oerhört tacksam för att jag lever i det årtionde jag gör när man faktiskt kan få hjälp även om det inte finns några garantier. Sen hade jag gärna fått rosa fluffiga tofflor och skumpa!! Sterilgröna strumpor och morfin fick duga. Men jag är evigt tacksam ändå, för jag har ju i alla fall fått ett barn.

 3. storkenflyger permalink

  Nu blev jag nyfiken på hur Fogdö kom in i bilden. Har han också blivit pappa trots att han inte kan få utlösning (gissar jag)?!

  Heja Celine. Kul för henne (har följt hennes infertilitet genom åren)

  En sak skiljer väl er åt och det är att pappan till hennes kids är 60+. Eller SER han bara gammal ut? För det är väl samma pappa som förra gången, vs hennes proucent. Får nog googla lite nu känns det som…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: