Hoppa till innehåll

Pingpong-effekt

7 maj, 2010

Rotavirus. Har nån hört om det förut? Jag hade det inte. Men nu vet jag det mesta, ja förmodligen allt som är värt att veta om rotavirus. Jag vet inte hundra att det är rotavirus ungarna fått, inga prover togs på akuten. Men jag har läst på och nu har jag bestämt att det här är rotavirus och jag ska berätta att det är The Mother av alla jävla magvirus. Möjligtvis undantaget vinterkräkis, men den jäveln går ju åtminstone över till slut. Det. Här. Går. Fan. Aldrig. Över.

Kanske för att ni har två väldigt små barn som skickar smittan fram och tillbaka, de får aldrig vila, ingen chans att bli friska, resonerade en snäll doktor på barnakuten och log. Men han var ju ingen specialist, så vi fick träffa en sån också. Hoho, tycker ni 12 dagar med kräk och diarré är mycket, det tycker då inte jag. Det här kan hålla på läääänge till. Sa hon som säkert jobbat i femtio år och kanske några till. Kunnig, kanske till och med luttrad. Som säkert dag ut och dag in tar emot nippriga föräldrar som springer till doktorn så fort lilla älsklingen får lite snuva.

Men för oss är det inte normalt att torka rännskita och spyor i fjorton dagar, men hey, maybe it´s just us. Duktiga fru doktor kanske trodde att vi hittade på, överdrev lite grann. Även fast tvillingflickan stank av mjölkspyan hon just lämnat i bilen. För ungarna verkar ju pigga. Leker och skrattar på dagarna. Verkar helt okej i nåt dygn, vi hinner ringa frisksamtalet till dagmamman, men sedan sätter det fart igen. Nattliga kräkor. Attackbajs som inte en Libero i världen kan fånga. Än den ena än den andra. Jag har vabbat i snart fjorton dar nu. (För den som tror att vi är en snuskfamilj som delar tandborstar och tvättar lakan till jul och att det är därför smittan åker fram och tillbaka kan jag berätta att ni är helt fel ute. Jag är just nu en riktigt galen kärring när det gäller hygien. Mitt Klorinkonto är övertrasserat. Jag köper mer Klorin än mjölk just nu. Jag tror inte man får köpa mer Klorin utan att i samma takt köpa utsläppsrätter. Jag kommer bli knäpp om det här pågår mycket längre. För att inte tala om sömnbristen, tror vi åldrats tio år var. Minst. Vilket betyder att jag är 46. Å herregud.

I natt kräktes lillkillen igen efter två dagars uppehåll. Dag 16 idag.

Jag tror vi ger det till måndag. Sen åker vi tillbaka.

Annonser
13 kommentarer
 1. åh, men kära hjärtat. som jag lider med er.
  kram.

 2. Nina permalink

  Hej du,

  Stackars, stackars dig. Vill bara berätta att vi gick igenom precis samma sak för en månad sen med våra tvillingar och det kändes som att det aldrig skulle ta slut. Men det gjorde det. Helt plötsligt var de bara friska igen och fick behålla maten.

  Våra var också bra på dagen, men kräktes på natten. Vi slutade ge välling som sista mål, för att dricka ur flaska drar tydligen igång magen på något knasigt sätt (våra kräktes aldrig direkt, utan först några timmar efter vällingen, så det tog evigheter innan vi kopplade ihop kräk och bajs med välling ur flaska). Och så gav vi bara kokt fisk med mosad potatis i över en vecka för att verkligen, verkligen vara säkra på att de var bra. 48 timmar som gräns för friskförklaring funkade inte heller för oss. Precis när vi trodde att det var över kom det tillbaka. Men, som sagt, det går faktiskt över till slut. Kämpa på!

  Stor kram!

 3. Håll ut!!!!
  Jag lider med er

 4. säkert idiotkommentar och du vet såklart redan detta, men apropå vällingkommentaren ovan, omutifall du inte vet osv…: undvik vanlig välling och allt annat som innehåller mjölk åtminstone ett par dagar efter att ni är friska. det är aptufft för magarna och kan göra att de kräks trots att viruset gått ur kroppen.

 5. Nina permalink

  Ja, det skrev jag ju inte, men jag menade såklart majs- eller risvälling som är snällare för magen när de är magsjuka.

 6. Silla permalink

  Japp känner till rotavirus min höna var magsjuk i 5 dagar pluss en natt på barnakuten pga uttorkning! Tyckte då att 5 dagar var mkt, men det är ingenting mot vad ni går igenom….Tänk om man kunde utrota magsjuka..me like!! Jag lider med er…så jobbigt ni måste ha det nu:-((
  Krya på er

 7. Jag säger bara ”stackars, stackars ER”. Inte hjälper mina ”stackars” men jag tänker verkligen på er och hoppas att ni blir bra snart.

  KRAMAR,
  Jenny

 8. Ribbolita permalink

  FAN vad jobbigt! JAG åldras bara av att läsa om det. STACKARS er!

 9. nämen jisses!

  Hoppas det har slutat eller att ni åtmisntone är tagna på allvar nu!

 10. AussieKicki permalink

  Hoppas ni mår bättre nu! Lider med dig bokstavligen. Ena sonen började för två veckor sedan med våldsamma kräkningar och diarréer samt skyhög feber. Fyra dygn och två besök på barnakuten, sedan blev vi inlagda med dropp över Valborg för då var ungen snustorr rätt medtagen. I onsdags började jag och har äntligen, efter fem dygn i horisontalläge, börjat bli människa igen. Nu går vi bara och väntar på nästa… Hoppas, hoppas ni mår bättre nu!

 11. hur har ni det? på bättringsvägen?
  tänker på er.
  hoppas ni är friska, vunnit på triss och tagit en sistaminuten till solen för att vila upp er!
  kram.

 12. Hur är det med er? Jag tänker också på er och på kräkeländet som förhoppningsvis är över nu.

 13. Usch ja, rotavirus är en äcklig liten jävel som tar död på vem som helst. Vi hade samma rinnande bruna smörja här hemma för ett år sedan. Bara någon vecka, men det var en vecka för mycket.

  Håll ut ! Och drick mängder med vatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: