Hoppa till innehåll

Dagens middagstips

19 april, 2010

Jag gör ingen veckomatsedel. Vareviga dag freebejsar jag med ingredienser och här är ditt kylskåp. Ibland blir det bra. Ibland blir jag nöjd. Idag är en sån dag. Jag har lagat isterband med dillstuvad mandelpotatis med rödbetor och västervikssenap. Och om jag får säga det själv, det blev riktigt bra. Det vet jag för alla tre barn åt. Och det händer inte ofta ska ni veta, att alla tre äter. Nej, det har nog aldrig hänt faktiskt. Återkommer imorgon med en ny rätt. Vem vet, det kanske var såhär kock-Tina började. Hon kanske stod där frodig och grann med rosiga kinder i en skånsk förortskvart på 73 kvadrat och ugnsbakade isterband omgiven av barnskrik och lite bajsdoft. Inte vet jag. Så det kan vara så att raderna som du nu läser är författade av framtidens tevekock. Det skulle kunna vara så. Bara så att ni vet.

Annonser

From → Dagens

5 kommentarer
  1. vi kör stenhårt matschema månadsvis…det garanterar ina ungar som äter iaf. Och man blir lycklig som ett barn när alla äter och säger gott. det är då man vill satsa på en kokbok

  2. I Finland får ungarna inte äta rödbetor, fråga ej varför. Rådgivningen säger så…Kanske lite inspiration skulle kunna smitta av sig hit också!

  3. Bonnie – samma rekommendation gäller i Sverige upp till ett års ålder. Rödbetor och en del andra grönsaker, spenat, mangold etc innehåller nitrat som kan omvandlas till nitrit och försvåra syreupptagningen hos små barn.

    /fröken Duktig

  4. precis så var det nog.
    känns stort på något sätt.

  5. Framkockens tid…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: