Hoppa till innehåll

I vab-träsket

23 mars, 2010

Det är väldigt lite mamma-meets-twins eller ens hela familjen just nu. Det är väldigt mycket jobb. Lite för mycket.

Hemma snörvlar en sjuk pappa, en sjuk liten pojke och en sjuk liten flicka. Vabbade med Stora förra veckan och ligger makalöst efter. Så jag jobbar. Tvinpaps har feber men ingen att fråga om hjälp med de lika sjuka barnen. Så han bär runt dem, de feberkinkiga ungarna. Och han tröstar och han lagar lunch och han byter blöjor och bär lite till. Jag kommer hem från jobbet och som den übereffektiva projektledarmorsa jag är kliver jag in och fixar resten. Handlingen och matlagningen och disken och städningen och tvätten och plocket inför morgondagen.

Nätterna tar vi ett par timmar var, försöker inte ens planera, det blir ändå som det blir. Men det är sällan sjuka ettåringar tar en ipren och går och lägger sig, håller snattran och sover. Om man säger så.

När barnen somnat njuter vi av ett glas vin i soffan, lyssnar på Marvin Gaye och grovhånglar till midnatt. Eller kanske inte. En annan kvällsritual kan ju vara att stupa i varsin del av soffan, titta på Bygglov och sen däcka som en brunbjörn i oktober. Typ kvart över nio. Det är stil och finess det och det jobbar vi sabla hårt för att upprätthålla bara så att ni vet! Eller nej. Kanske inte heller.

Vad jävla förutsägbart mitt liv är. Jag kallade det för hell weeks när vi jobbade omlott, arbetsresorna avlöste varann för tvinpaps del och jag slet med jobb och markservice och alla barn. Jag trodde väl att man skulle komma ur nån gång, att det skulle lugna sig, tiden komma tillbaka. Istället har det här läget förvandlats till default.

Det kanske är såhär det är att vara trebarnsfamilj. Det kanske är just såhär det är, mitt dumma nötarsle.

Annonser

From → Föräldraskap

One Comment
  1. Det enda man kan vara säker på att det är ett helvet när man är i helvetet men man kan åxå vara säker på att komma därifrån eeftrsom vi är sådana änglalika mammor.

    Det gäller bara att härda ut och försöka se solen

    Fan vad lätt det är att skriva…för jag vet…är precis snubblande nära att lämna helvetet

    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: